Ölüdeniz Dünyanın En İyi Yamaç Paraşütü Noktası

Dünyadan göçüp gitmeden yapılabilecek bazı aktiviteler var. Bazılarımız için bunlar çok uzak bir ihtimal gibi görünse de aslında gücünüz elverdiği sürece canınızın istediği gibi yaşamak en doğru alınmış kararlardan bir tanesidir.

Tatil, deniz, kum ve güneş denildiğinde akla gelen yerlerden bir tanesi de Fethiye’dir. Ancak Fethiye’yi akıllara getiren tek şey de bu değildir. Eğer buraya gitmişseniz muhtemelen havada süzülen yamaç paraşütlerini de göreceksiniz. Dünyanın en iyi yamaç paraşütü noktası olan Ölüdeniz’e havadan bakmanın ne kadar mükemmel bir duygu olabileceğinizi anlatamam.

Ölüdeniz dünyanın en iyi yamaç paraşütü yapabileceğiniz bir yer. Yüksekliği 1969 metre olan tepeden kalkarak masmavi deniz üzerinden panoramik bir görüntü izleme imkanı yakalıyorsunuz. Uçuşlar tek kişilik yapılabildiği gibi isteğe bağlı olarak çift kişilikte yapılabiliyor. Eğer havadan fotoğraf çekimi isterseniz bunun için ekstra ödeme yapmanız gerekiyor. Daha sonra anılarınızı görmek ve manzaraya bir de uzaktan şahit olmak için fotoğraf çektirmenizi de tavsiye ediyoruz.

Ölüdeniz dünyanın en iyi tandem yamaç paraşütü yapmanıza imkan sağlıyor. Babadağ’ın zirvesine yakın bir konumdan havalandığınızda kuş bakışı manzarayı izleyebilme imkanı yakalıyorsunuz.

Ölüdeniz Dünyanın En İyi Yamaç Paraşütü Noktası
Ölüdeniz Dünyanın En İyi Yamaç Paraşütü Noktası

Yetenekli Pilotlarla Uçuş

Babadağ’dan atlayışlar tecrübeli ve yetenekli pilotlarla yapılıyor. 6 yaşından 65 yaşına kadar herkes yamaç paraşütü yapabilme imkanı yakalayabiliyor.

Yamaç paraşütü uçmak tepeden atlamayı içermez. Zira insanların büyük bir bölümü yamaç paraşütünü tepeden atlamak gibi düşünür. Ancak tepede paraşütünüz açıldıktan sonra ayaklarınız yerden kesilir ve bu sayede havalanma imkanı yakalayabilirsiniz.

Yamaç paraşütünü ilk kez yapanlar için başlangıç eğitimi de veriliyor. Pilotaj kursu sayesinde daha sonrasında tek başınıza atlama imkanı da yakalayabiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir: Ölüdeniz Paraşüt İçin Uygun Bir Yer mi?

Yamaç Paraşütü İçin Gerekli Olan Malzemeler Neler?

Yamaç paraşütü yapmak için aslında çok malzemeye ihtiyacınız olmuyor. Gelirken yanınızda bulundurmanız gereken eşyalarınız şunlar olmalı:

  • Spor ayakkabı
  • En fazla kilonuzun 100 Kg olması
  • 4 yaşın üzerinde olmak

Yukarıdaki özellikleri taşıyorsanız o zaman tecrübeli olmanıza da gerek yok. Pilotun size söylediklerini yapmanız yeterli olacaktır. Pilot hava da 25 dakika boyunca sizi gezdirecek, ancak genelde biz turlarımıza +15 dakika daha ilave ederiz ve toplamda 40 dakika havada kalırsınız.

Yamaç paraşütü yapmak için iyi organize olmak gerekir. Bunun için gün içerisinde 2 saatinizi bu eğlenceli aktiviteyi yapmaya ayırmanız gerekiyor. 2 saatlik süre sonunda eğer ki bu aktiviteyi ilk kez yapıyorsanız unutamayacağınız bir zaman geçirmiş olacak ve bir daha yapmak içinde gün sayacaksınız.

Yorum yapın

Call Now Button